Selecteer een pagina

Na 17 jaar in loondienst te hebben gewerkt, kreeg ik vanuit een reorganisatie een hogere baan met meer loon en meer verantwoordelijkheid aangeboden. Normaal zou ik dat direct gedaan hebben, maar mijn diep gekoesterde droom en verlangen, om voor mijzelf te beginnen, kon ik nu gaan verwezenlijken! Ik heb bedankt voor de functie en gekozen om mijn eigen onderneming te gaan starten. Maar wat er dan op je af komt, is overweldigend…

Ik begon te vertellen aan iedereen om mij heen dat ik voor mij zelf ging beginnen. ‘Wat leuk en dapper’ waren de reacties. ‘En wat ga je doen?’ ‘Eeeh eeh eeh ja iets in bedrijven met managers, medewerkers en teams… mmmm dat dus’ was vaak het enige wat ik kon zeggen.
Ik voelde een passie en een drive, maar kon het nog niet concreet en onder woorden brengen.

Vanuit mijn intuïtie heb ik mij ingeschreven in een business school. Waar ik leerde mijn ideale klant te gaan uitwerken, marktonderzoek te gaan doen, mijn kwaliteiten in kaart te brengen en mijn missie en visie op te schrijven. De belangrijkste les die ik heb geleerd was om vanuit mijn passie te werken. En die passie voel ik.

Ik voelde mij regelmatig onzeker; Kan ik dit wel? Durf ik dit wel? Wat zullen mensen wel niet denken? Ook als ik te horen kreeg ‘nee bedankt, wij hebben op dit moment geen opdracht voor jou’, voelde dit als een afwijzing.
‘Maar kom op, Ruth’, zei ik tegen mijzelf, ‘De volhouder wint!’ en ‘opgeven is geen optie, want ik zit op de goede weg’ Dit soort gedachten hielpen mij om door te gaan en te creëren.

Nu zit ik hier na een half jaar van ups en downs met als resultaat:
– Mijn passie beschreven op mijn eigen site
– Vaste coach voor een welzijnsorganisatie in Amsterdam
– Mijn eerste opdracht bij een onderwijsinstelling
– Mijn eigen onlinetraining ‘Mijn tijd voor werkgeluk’.
Maar vooral met een heerlijk gevoel!

Investeren in jezelf betekend groeien.
Investeren in jezelf is naar jezelf luisteren en naar je diepste verlangens.
Investeren in jezelf dat ben jij waard.
Investeren is leren met ups en downs.
En als je investeert in jezelf, kan jij dit doorgeven aan anderen.

Hoe investeer jij in jezelf?

#lerenleidingnemen #leiderschapscoach #health #denkvoelendoe
#deschoolvoorwerkgeluk #mijntijdvoorwerkgeluk